Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Videreuddannelse og kurser
  • Forskning
  • Om UC SYD

Studieportræt

Isabella læser til laborant

- Spring ud i det 

Publiceret:

Isabella flyttede fra København til Esbjerg for at starte på drømmeuddannelsen

- det var noget af et spring

Fakta

Isabella Line Jørgensen er 28 år og læser til laborant på UC SYD i Esbjerg.

Som tilflytter til Esbjerg fra København har Isabella taget noget af et spring for at starte på sin drømmeuddannelse. 

- Jeg har prøvet forskellige uddannelser af, men nu ved jeg, hvad jeg skal, fortæller Isabella.  

Isabella har diagnosen: Skizofreni. 

- Selv hvis man har en psykisk lidelse, så tror jeg på, at man skal springe ud i sine drømmeuddannelse. Fordi du kan virkelig overraske dig selv og andre i forhold til, hvad du egentlig kan opnå. 

- Jeg er åben om min diagnose. Det er jo noget, der altid følger mig, uanset hvad jeg foretager mig. Jeg håber, at min historie kan være med til at inspirere andre til at søge ind på deres drømmeuddannelse.

Isabella Line Jørgensen

Laborantstuderende

Hvorfor har du valgt at uddanne dig til laborant?  

Der har været noget vej herhen. Jeg kommer fra en familie, hvor vi altid har arbejdet med mennesker. Derfor troede jeg også, at det var den vej, jeg skulle. Jeg begyndte først på pædagogseminariet i København. Men det var ikke rigtig mig. 

Da jeg så flyttede til Jylland med min kæreste, begyndte jeg på SOSU-uddannelsen, men det var bare heller ikke helt det, jeg skulle, så derfor droppede jeg ud igen.  

Efterfølgende brugte jeg noget tid på at finde ud af, hvad jeg så ville. Men efter samtaler med kommunale studievejledere fik jeg øje på laborantuddannelsen.  

Jeg endte med at søge ind på den, fordi den var spændende og havde fokus på mine yndlingsfag som matematik, biologi og kemi, og fordi jeg havde brug for en uddannelse, hvor jeg kunne være lidt i min egen boble. Og det kan jeg lige præcis med laborantuddannelsen. 

Isabella Line Jørgensen

Laborantstuderende

Hvordan oplever du hverdagen på din uddannelse? 

På laborantuddannelsen er der to undervisningsformer. Der er klasseundervisning og så er der laboratoriedage.  

Vi har rigtig meget matematik og udregning af forskellige kemikalier, biologi og kemi i klasseundervisningen. Og efterfølgende tager vi vores udregninger med i laboratoriet. 

Normalt er man i grupper i laboratoriet, men indimellem er der også individuelle sessioner.  

Vi er et lille hold, så vi er også meget tætte og har et godt studiemiljø. Vi har en gruppechat online, og ellers hjælper vi også bare hinanden alt det vi kan og kommer med gode råd og tips og tricks til vores lektier og opgaver.  

Hvordan er forholdet til dine undervisere? 

Forholdet til underviserne på uddannelsen er rigtig godt. Vores undervisere meget lyttende. De bekymrer sig om os og går op i, at vi ikke har for meget fravær. Det hjælper os også, hvis vi ikke forstår teorierne, selvom de allerede har forklaret det hele op på tavlen.  

Og når vi laver opgaver, så er de rigtig gode til at sætte sig ned ved siden af dig og forklare tingene eller henvise til en bog, hvis du har spørgsmål.  

De sætter sig ind i, hvordan man har det – både på studiet og i privatlivet. 

laborantstuderende, Isabella, studieportræt

Hvordan oplever du sammenhængen mellem teori og praksis på din uddannelse? 

Alt hvad vi lærer i klasseundervisningen, bruger vi på at forberede os til at bruge i laboratoriet. Når man så skal i laboratoriet, så prøver man den teori, man har lært. Sådan, at man også får det lidt i hænderne, så derfor er der stor sammenhæng imellem teori og praksis.  

Hvad er det vigtigste at vide, før man begynder på laborantuddannelsen? 

Man skal vide, at det er en meget naturvidenskabelig baseret uddannelse, så man skal kunne lide matematik, biologi og kemi. For det går meget af vores tid med at beskæftige os med.  

Hvad drømmer du om at bruge din uddannelse til? 

Jeg drømmer om at arbejde med medicin, når jeg er færdiguddannet – måske fordi jeg selv har haft gavn af medicinsk behandling på grund af min diagnose, så ved jeg også, hvor stor en forskel, det kan gøre i et menneskes liv at have adgang til den medicin, de har brug for. 

Hvis jeg kan være med til at hjælpe andre med at få det medicin, de har behov for og på den måde ændre deres liv til det bedre, så vil jeg have gjort det godt.  

Isabella Line Jørgensen

Laborantstuderende

Studerende på laborantuddannelsen står med pipette

Læs mere om laborantuddannelsen

Bliv laborant

Vil du lave kemisk og mikrobiologisk analysearbejde? Og teste og kvalitetssikre produkter, inden de når ud til forbrugerne? Tag uddannelsen til laborant.